HET CONCERT 15 oktober

Het is 15 oktober, de dag van ons Jubileumconcert.

Met grote toewijding is er door de leden van het 90-jarig zangkoor Ootmusica toegewerkt naar het Jubileumconcert.  Het resultaat mocht er zijn, want voor een volle kerk genoten de belangstellenden van het overtuigende optreden van het koor, de solisten en de musici en dat alles onder leiding van Carlo van den Beld.

Het concert  was in meerdere blokjes verdeeld en het koor zette met Schäfers Sonntagslied meteen de toon. In dat eerste blok werden onder meer ook het Ave Verum en het Pie Jesu gezongen, waarbij in het laatste nummer Ellen IJland en Henny Molendijk een indrukwekkende solo vertolkten.

Het volgende nummer werd geheel voor rekening genomen door Ellen IJland en zij werd bij deze solo op de piano begeleid door Roel Praas, die ook Ootmusica tijdens het concert begeleidde.

In het volgende blok ging het gemengd koor op de Engelse toer met onder meer ‘The Rose’ van Bette Middler, waarin Henny Molendijk op voortreffelijke wijze de solopartij voor haar rekening nam.


De zang werd vervolgens afgewisseld door een ‘jazzie’ onderdeel door Carlo van den Beld op piano en Lex Lubbers op de saxofoon.

Met veel gevoel zong het koor vervolgens twee Ootmarsumse nummers van Chris Velthuis en wel ‘Oamd in ’t Ven’ en ‘De Karkklok’n’.

Daarna trok Ootmusica alle registers los met een medley uit de Jozefmusical. Hans van Duijn nam hierin de solo tijdens de Benjamin Calypso voor zijn rekening. Tot slot werden nog twee nummers op overtuigende wijze voor het voetlicht gebracht. Het ‘King all glorious’ met de solo van Ellen IJland kreeg van het publiek veel waardering en dat gold ook zeker voor het afsluitende ‘Hallelujah’ van G.F. Händel. Met een staande ovatie werden de jubilarissen van Ootmuscia bedankt voor hun concert dat geen minuut verveelde. Zwier Engbers bedankte namens het koor de solisten, de musici en uiteraard dirigent Carlo van den Beld en ook het publiek dat op deze zonnige zondagmiddag de moeite had genomen om te komen luisteren naar het Jubileumconcert van het 90-jarige koor.

De tekst is van Peter Baanstra en de foto’s  van Caspar Kouijzer, waarvoor beiden een groot DANK JULLIE WEL.